Matadorerna 10-11 år, torsdagar

Matadorererna

Matadorerna är en av två upptäckaravdelningar i Scoutkåren Wallinum Väpnarna. Upptäckarscout är man i 4:an eller 5:an i skolan.

Många har varit med i Scouterna redan tidigare, men det går såklart bra att börja som Upptäckare direkt. I din patrull får du schyssta kompisar att räkna med. Tillsammans med dem får du upptäcka nya äventyr varje gång ni ses.

För upptäckarna öppnar sig nya möjligheter och tillsammans löser de alla problem. Namnet spelar på äventyrslust och vilja att utforska den yttre och inre världen.

Som upptäckarscout får du lära dig hantera kniv och yxa och att göra upp eld på ett säkert sätt. Surrningar, chiffer, knopar, sjukvård, lekar och spännande historier, allt i en härlig blandning. Läger och övernattningar står naturligtvis också på programmet tillsammans med en och annan tävling.

Avdelningsmöte

Torsdagar kl 18.30-20.00