Karolinerna 15-18 år, torsdagar

IMG_3437

Karolinerna är Scoutkåren Wallinum Väpnarnas Utmanar avdelning. Här i avdelningen går scouter som går i årskurs 9 i högstadiet, samt 1:a, 2:a eller 3:e ring på gymnasiet. Flera av lagets medlemmar har varit med i scouterna från tidigt ålder, men det går såklart bra att börja med scouterna i sen ålder.

Utmanarscouterna planerar själva sitt program och tar ansvar för att det genomförs. Under utmanarscouttiden har man möjlighet att vara med om häftiga äventyr t ex Blå Hajk, Biscaya, internationella läger och Explorer Belt. Inom distriktet och regionen erbjuds ett stort utbud av arrangemang. Men självfallet håller laget samman och har en givande samvaro på hemmaplan. Många utmanarscouter väljer att vara ledare på någon av kårens avdelningar exempel på Spåraravdelningarna.

För tillfället går det 14 stycken scouter från åldrarna 15 till 18 år. Det fungerar såklart att börja eller stanna kvar ett år innan/till.

Övernattningar eller hajker förekommer oftast minst en gång i månaden. Inom kåren är det någon sorts av aktivitet i princip varje helg för den som vill.

Fler bilder från avdelningen

Om du vill har mer information om vad vi gör, så kontakta gärna avdelningsledaren.

Avdelningsmöte

Torsdagar kl 18.30-21.00

Scoutlokalen på Idungatan 9 i Vasastan.

Avdelningsledare

Simon Thulin, simon.thulin@gmail.com